11 maalia neljään peliin tykittänyt Winnipeg Jetsin Patrik Laine hakee jatkoa maaliputkelleen ensi yön kotiottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Vierasjoukkueen puolustaja Brian Dumoulin kertoo joukkueen ottavan Laineen maalivireen huomioon. Suomalainen saakin tehdä kaikkensa jatkaakseen huikeaa maali- ja pisteputkeaan.

”Hän ei tarvitse paljoa tilaa laukoakseen. Kuti on niin painava, että sen pysäyttäminen on maalivahdeille iso haaste. Laine on dynaaminen pelaaja, jolla on hyvät kädet ja joka osaa luoda itselleen tilaa”, Dumoulin kommentoi The Pittsburgh Post-Gazette -lehdelle. Miehen puheista päätellen tulikuuma suomalainen onkin merkattu Penguinsin papereissa isolla tussilla.

Myös toinen Penguins-pakki Kris Letang kertoi vierasjoukkueen tiedostavan Laineen huikean maalivireen, joskin mies muistutti myös kentällä olevan muitakin tehomiehiä, jotka vaativat puolustuksen huomiota.

”Meillä on vastassa on kaveri, joka teki viisi maalia yhdessä ottelussa. Totta kai kiinnitämme häneen huomiota, mutta heillä on muutakin. Heillä on hyvä joukkue, joka on mestariehdokas joka vuosi. Meidän on pystyttävä pelaamaan hyvä vierasottelu ja keskityttävä eritoten puolustukseen”, Letang totesti.

Vaisun alkukauden pelannut Penguins on parantanut otteitaan viime aikoina saatuaan kapteeninsa ja suurimman tähtensä Sidney Crosbyn takaisin kokoonpanoonsa. Viisi pistettä kolmeen peliin nakuttaneen Crosbyn paluu on äärimmäisen tärkeää joukkueen pudotuspelihaaveiden kannalta.

Penguins kohtaa molemmat Suomen kovimmat NHL-pyssyt vain vuorokauden sisään, sillä joukkue matkustaa suoraan Winnipegistä Coloradoon, jossa sitä vastaan luistelee liigan vaarallisin hyökkäysketju pistepörssikärki Mikko Rantasen johdolla.