Edmonton Oilersissa syksyllä komeasti roolia ottanut Mikko Koskinen oli jälleen yöllä vireessä. Hänen edustamansa joukkue kaatoi Vegas Golden Knightsin numeroin 2-1 ja 31 torjuntaa ottanut suomalainen valittiin mittelön kakkostähdeksi.

Voitto oli maajoukkueen vakiokasvolle tämän kauden kahdeksas ja koko NHL-uran kymmenes. Päänahka oli omalla tavalla historiallinen.

30-vuotiaasta suomalaisesta tuli vanhin vasta kymmenennen runkosarjavoiton NHL:ssä ottanut maalivahti sitten Viktor Fasthin. Kolmekymppinen ruotsalainen pelasi taalajäillä kausina 2012-15, ja mainittuun rajapyykkiin hän ylsi 30 vuoden ja 212 päivän iässä maaliskuussa 2013.

Koskisen tarkka ikä kymmenen voiton aikaan oli 30 vuotta ja 137 päivää.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikko Koskinen (30 years, 137 days) became the oldest goaltender to record his 10th career regular-season win since Viktor Fasth (30 years, 212 days) on March 8, 2013 (w/ ANA). #NHLStats #VGKvsEDM

Suomalaistorjuja on ollut uuden mahdollisuuden saatuaan kaikkiaan huimassa vedossa. Pikkumustat ovat pysähdelleet varusteisiin 92,8 prosentin varmuudella, ja päästettyjen maalien keskiarvo on vain 2,16.

Täytyy ymmärtää, että nousu nopean ja kovatempoisen NHL:n eliittiin ei Koskisen iässä ole mikään maailman yksinkertaisin temppu.