Yksi Liigan mielenkiintoisimmista nimistä on tällä hetkellä TPS-hyökkääjä Kaapo Kakko.

Vasta 17-vuotias suomalaislupaus on väläytellyt osaamistaan jo useaan otteeseen, eikä syyttä – Kakko on nimittäin tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden suurin suomalaisnimi. Tuoreimmissa arvioissa TPS-hyökkääjä on nostettu jopa kolmen kärkeen, eikä tällä hetkellä näytä mahdottomalta, vaikka hänestä tulisi NHL-historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus.

– Kaapolla on samanlaista draivia ja intohimoa kuin Mikko Rantasella oli hänen iässään. Vaikea tietysti ennustaa, millaisen uran Kaapo tekee, mutta heissä on hyvin paljon samaa, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kehui NHL.com/fi:n haastattelussa.

Kakko on pelannut tähän mennessä kautta 23 Liiga-ottelua, joissa hän on viimeistellyt upeat 17 (7+10) tehopistettä. Näytöt ovat siis tehopisteiden valossa vahvoja. Seurajoukkuepuolen lisäksi TPS-hyökkääjän otteita päästään ihastelemaan myös Nuorissa Leijonissa.

– Tämä on iso kausi, kun kesällä on NHL:n varaustilaisuus. Haluan näyttää, kuinka pystyn pelaamaan. Nuorten MM-kisat on iso näyttöpaikka. Melkein kaikki parhaat pelaajat ovat siellä ja varmaan paljon myös NHL:n scoutteja, Kakko arvelee.