Sportsnetin toimittaja Chris Johnston on nostanut ilmoille hurjan huhu koskien Winnipeg Jetsin Patrik Lainetta.

Toimittaja kertoo nimittäin omiin lähteisiinsä vedoten, että suomalaistähti olisi joutumassa kesällä ”offer sheetin” kohteeksi, kun hänen sopimuksensa on katkolla.

Mikäli termi ”offer sheet” ei ole entuudestaan tuttu, niin sillä tarkoitetaan sitä, että muut NHL-seurat voivat tarjota sopimusta sopimuksettomalle rajoitetulle vapaalle agentille. Samalla edelliskauden seuran on tarjottava pelaajalle vähintään samanlaista sopimusta. Pelaaja voi kuitenkin myös halutessaan kieltäytyä kilpailevalta NHL-seuralta tulevasta tarjouksesta.

Mikäli siirto silti yllättäen tapahtuisi, menettäisi (tässä tapauksessa) Laineen ostava seura peräti neljä ensimmäisen kierroksen varausvuoroaan Jetsille.

Samanlaisia huhuja on liikkunut aiemmin myös Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsista.

– Ei ole mitään syytä uskoa, että Matthews tai Laine haluaisi vaihtaa kilpailevaan leiriin. Mutta jos joku tulee tarjoamaan seitsemänvuotista sopimusta – 15 miljoonan dollarin vuosipalkalla – voimmeko odottaa heidän sanovan ”ei” vain lojaalisuuden takia, Johnston pyörittelee.

”Offer sheet” on nähty NHL:ssä muun muassa vuonna 2012, kun Philadelphia Flyers yritti kaapata silloisen Nashville Predators -kapteeni Shea Weberin. Predators kuitenkin vastasi tarjoukseen ja allekirjoitti nykyisen Montreal Canadiens -puolustajan kanssa 14 vuoden mittaisen ja 110 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

LUE MYÖS: Kasperi Kapasen nimi nousi siirtohuhuihin – Toronto Maple Leafs virittelemässä huimaa kaappausta?

LUE MYÖS: TOP 50: Tässä ovat NHL:n parhaat pelaajat kaudella 2021-2022 – listalla peräti viisi suomalaista!