Tampa Bay Lightningin AHL-joukkue Syracuse Crunch tiedotti mm. Twitter-tilillään, että se on kutsunut suomalaishyökkääjä Otto Sompin farmiin ECHL-joukkue Orlando Solar Bearsista.

Askel on alle 18-vuotiaiden maailmanmestarille iso, sillä juhannuksena 2016 Tampan toimesta seitsemännellä kierroksella NHL:ään varatun Sompin vyölle ei ole vielä kertynyt peliäkään AHL:n runkosarjassa saatikka NHL:ssä.

Pelaaja saattaa olla suurelle suomalaisyleisölle yllättävä nimi. Helsingistä lähtöisin oleva 20-vuotias hyökkääjä on pelannut kotimaamme sarjoissa edellisen kerran Jokerien sotisovassa A- ja B-nuorten SM-liigaa kaudella 2014-15.

Tuon jälkeen Sompin tie vei Halifax Mooseheadsin QMJHL-joukkueeseen sekä jo mainittuihin laumoihin. Etenkin Mooseheadsissa sentteri on ollut todellinen pistelinko, sillä yhteensä 184 QMJHL:n kamppailussa ovat syntyneet komeat tehopisteet 58+114=172.