Jääkiekon arvostetuimpiin julkaisuihin kuuluva The Hockey News arvioi Mikko Rantasen upeiden peliotteiden oikeuttavan miljoonien dollareiden palkankorotukseen ensi kesänä.

Colorado Avalanchen tähtilaituri on ollut suorastaan ilmiömäisessä iskussa tänä syksynä.

Suomalainen johtaa parhaillaan koko NHL:n pistepörssiä 52 pisteellään. Rantanen on jättänyt tilastossa taakseen Aleksander Ovetshkinin, Connor McDavidin ja Patrik Laineen kaltaisia huippunimiä.

Liekehtivä vire löytyi Rantasen kannalta mainioon aikaan, sillä hänen tulokassopimuksensa on katkolla ensi kesällä. Kauden kuumimpiin puheenaiheisiin onkin kuulunut suomalaisen palkankorotuksen suuruus.

Monet ovat arvioineet Rantasen tulevan sopimuksen arvon samaan luokkaan kuin David Pastrnakin, William Nylanderin, Johnny Gaudreaun ja Artemi Panarinin. Kyseiset tähtipelaajat tienaavat kaikki reilut kuusi miljoonaa dollaria kaudessa.

THN:n toimittajan Jared Clintonin mukaan Rantanen voisi tällä menolla pyytää kuitenkin reilusti suurempaakin palkkaa ensi kesän sopimusväännöissään.

Kiekkoraamatun mukaan TPS-kasvatin peliotteiden arvoa voisi verrata Edmonton Oilersin saksalaistähteen Leon Draisatliin, joka tienaa vuosittain jopa 8,5 miljoonaa dollaria.

– Hän on asettanut itsensä täydelliseen tilanteeseen On turvallista ehdottaa, että Rantasen sopimuksen pohja on jo varmistettu. Siinä on vain yksi muuttuja – tämän kauden jälkeen vertailukohdat voivat muuttua. Vaikuttaa siltä, että Leon Draisatl -vertauksesta voisi hyvinkin tulla uusi minimi Rantaselle, Clinton kirjoittaa.

– Draisatlin nykyinen sopimus on toinen sopimus, jota ei ylittänyt kukaan muu rajoitettu agentti kuin Jack Eichel [Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä]. Rantanen on ponnauttanut itsensä samalle alueelle tämän kauden alkunsa myötä, The Hockey News linjaa.

Lähde: The Hockey News