Kristian Vesalainen päätti kieltäytyä nuorten MM-kilpailuista (lue lisää) ja ratkaisu on herättänyt totutusti erilaisia mielipiteitä.

Useat ihmettelevät, miksi 19-vuotias suomalaistähti halusi sanoa ”ei” arvokisamatkalle, sillä hän täydessä kunnossa. Toisaalta monia puolesta puhujiakin löytyi.

Myös Yle Urheilun asiantuntijat Hannu Jortikka ja Sami Kapanen puolustivat Jokereissa lainalla pelaavan hyökkääjän päätöstä. Jortikan mukaan Vesalaisella olisi turnausmatkassa lähinnä vain hävittävää, mutta nyt hän saa keskittyä täysillä itsensä kehittämiseen.

Leijonat.com keräsi alle kommentteja Vesalaisen päätöksestä:

– Ihan ymmärrettävä ratkaisu Vesalaiselta. Liikaa tulee rasitusta ja loukkaantumisriski kasvaa. Käsittääkseni hänellä on ollut tällä kaudella jotain pieniä vaivojakin. Eikä Vesalaisen ei tarvitse enää mitään todistaa nuorten kisoissa, Tanja Mäkinen kirjoitti Facebookin Jääkiekon olohuoneessa.

– Samanlainen paskamyrsky nousi pari vuotta sitten, kun Aleksi Saarela jätti kisat väliin, Mäkinen muistutti.

Myös Jimi Joutsio on samoilla linjoilla.

– Minun mielestä erittäin fiksuveto Vesalaiselta sillä hän on vasta tullut Jokereihin ja hän haluaa että hän nousee koko maailman tietoisuuteen. KHL sopii nyt Vesalaiselle ja hän on päättänyt kehittyä siellä.

Kaikkia jääkiekon ystäviä Vesalaisen päätös ei kuitenkaan miellyttänyt. Olisihan suomalaishyökkääjä ollut Nuorille Leijonille huima vahvistus.

– Nuorten MM-kisat on yksi parhaimmista paikoista näyttää osaamistaan jos kerran pohjois-amerikkaan vielä takaisin halajaa, Marko Palo latasi.

– Katastrofinen päätös! Ei millään voi ymmärtää ideaa, Mika Niemenmaa puolestaan kokee.

Mikäli haluat liittyä Suomen suurimpaan jääkiekkoaiheeseen Facebook-ryhmään, voit tehdä sen täältä: https://www.facebook.com/groups/kiekkohuone/.