Porin Ässistä Montreal Canadiensiin täksi kaudeksi suurin odotuksin siirtynyt Jesperi Kotkaniemi on tehnyt välittömästi vaikutuksen niin seuran henkilökuntaan kuin kriittisiin Habs-faneihinkin.

Kuluvan vuoden varaustilaisuuden kolmantena nimenä suoraan jääkiekon mekkaan ja Montrealiin huudettu Kotkaniemi on tehnyt vaikutuksen myös päävalmentaja Claude Julieniin. 34 ottelussa tehot 4+13 nakuttaneelta sentteriltä odotetaan kuitenkin jatkossa enemmän laukauksia.

– Jos näitte viimeisen pelimme, hänellä oli ylivoimassa joitakin huippupaikkoja. Ei ole epäilystäkään, etteikö hänellä olisi hyvä laukaus. Hänen pitää vain jatkaa laukomista. Mutta hän on myös loistava pelintekijä, Julien analysoi Montreal Gazettelle.

– Haluat tietysti hänen laukovan aina kun mahdollista, mutta samaan aikaan haluat ruokkia sitä luovuutta joka hänellä on. Luovuus on ollut hänen leipänsä ja voinsa jo kauan. Luulen, että kypsyessään hän oppii laittamaan nuo asiat paremmin balanssiin, päävalmentaja uskoo.

Julien kehuu myös 18-vuotiaan suomalaisen sopeutumista Pohjois-Amerikan pelirytmiin.

– Olen vaikuttunut siitä, miten hän on käsitellyt koko kautta kokonaisuutena. Kaverit tulevat Euroopasta, eivätkä ole pelanneet tälläisellä aikataululla aiemmin. Kalenteri on täyteen buukattu matkustamisineen, ja mielestäni hän on käsitellyt asian todella hyvin. Tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa jatkosta, mutta ainakaan toistaiseksi hidastumisen merkeistä ei ole ollut tietoakaan, koutsi päättää.

Montreal on tällä hetkellä kiinni idän viimeisessä villi kortti -paikassa. Kotkaniemi on ollut alkukaudesta joukkueensa 9. paras pistemies.