Suomen ensi yönä kohtaava Kazakstan tiedostaa lähtevänsä mittelöön täysin altavastaajana. Joukkue aikoo laittaa kaikkensa peliin KHL-vahvistustensa Valeri Orekhovin ja Artur Gatijatovin johdolla.

Varsin vaarattomana kiekkomaana tunnetun Kazakstanin ei odoteta aiheuttavan pahemmin päänvaivaa nuorille Leijonille joukkueiden kohdatessa Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alkulohkokamppailussa.

Täysin takki auki suomalaislupauksetkaan eivät voi kaukaloon silti luistella. Kazakstanin joukkueesta löytyy nimittäin KHL-miehiä niin hyökkäys- kuin puolustusosastoilta.

Kotimaansa KHL-seuran Barys Astanan riveissä pelaava hyökkääjä Gatijatov on iski seitsemän pistettä viiteen otteluun viime vuoden turnauksessa 1. divisioonassa. Mies on joukkueensa maalipörssin johtaja.

Orekhovilla on taas jo takanaan kaksi kautta Barys Astanan paidassa. 19-vuotias puolustaja on maajoukkueensa kokeneimpia ja kyvykkäimpiä pelimiehiä.

– Häneltä löytyy loistavaa nopeutta ja hän liittyy mielellään hyökkäyksiin. Hän on hyvä pelaaja ja odotan innolla sen näkemistä, kuinka hyvin hän pärjää laatuvastustajia vastaan siellä, kazakstanilaisen Astanan joukkutoveri Dustin Boyd kehui CBC:lle.

Pitkään Astanaa edustanut Boyd on seurannut kazakstanilaisen kiekkoilun kehitystä jo vuosien ajan.

Kanadalaiskonkari uskoo maan nousevan vielä aikanaan vakavasti otettavaksi MM-haastajaksi.

– Heillä on paljon kiekko-ohjelmia nuorille lapsille. Se vie vain vielä hetken aikaa, että he saavat kehitettyä paljon hyviä nuoria pelaajia, Boyd arvioi.

Lähde: CBC