Nuoret Leijonat raapivat alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avausvoittonsa Kazakstania vastaan. Ottelu päättyi Suomen 5-0 voittoon.

Suomi avasi maalihanat ensimmäisessä erässä kahdella osumalla, mutta hyökkäyspeli oli edelleen todella tukkoista. Maaleista vastasivat puolustaja Otto Latvala ja joukkueen kapteeni Aarne Talvitie.

Toisessa erässä vaikeudet jatkuivat. Nuorten Leijonien ainoasta maalista vastasi Samuli Vainionpää. Maalipaikat olivat vähissä, vaikka Suomi sai toimitettua kiekon maalille 17 kertaa.

Peliin tuli rentoutta viimein kolmannessa erässä. Kolmannen erän maaleista vastasivat Kaapo Kakko ja Aleksi Heponiemi.

Paikkoja enempäänkin olisi ollut. Kiekko kilahteli tolppiin useampaan otteeseen ja ainoastaan maalivahti Demid Yeremeyev piti huolen siitä, ettei ottelu päättynyt murskalukemiin. Elämänsä ottelun pelanneelle veskarille merkattiin uskomattomat 51 torjuntaa, ja kanadalaisyleisö osoitti maalivahdille useampaan kertaan seisaaltaan.

– Hänellä sattui jumalmoodi päälle. Ei voi muuta kuin hattua nostaa, päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi Ylen haastattelussa.

Suomalaisten paras pistemies oli Pelicans-hyökkääjä Jesse Ylönen. Hän merkkautti tehot 0+2.