Kaapo Kakko saa estotonta hehkutusta: ”Näen Kaapossa samaa kuin Mikko Rantasessa”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

17-vuotias Kaapo Kakko nousi koko Suomen sankariksi iskemällä voittomaalin nuorten MM-kisoissa. Kultasankari on jo palannut seurajoukkue TPS:n riveihin.

TPS-valmentaja Kalle Kaskinen seurasi nuoren suojattinsa taivalta nuorten kisoissa.

– En ollut oikeastaan yllättynyt Kaapon suorituksista. Kyllä Kaapon tekeminen oli juuri niin jämäkkää mitä odotinkin. Vahvat kisat ja pisteenä iin päälle mestaruusmaali sekä isot otsikot, Kaskinen summaa.

Kaskinen ei ota kunniaa Kakon menestyksestä tai kehityksestä. Hän toivoo rauhallisuutta keskusteluun, jossa pohditaan Kakon ”tekijöitä”.

– Se ihme, jolla tasolla Kaapo nyt menee, on hänen itsensä sekä hänen lähipiirinsä tekemä. TPS on luonut mahdollisuuden Kaapolle, mutta itse hän on ihmeen tehnyt, Kaskinen linjaa.

Kakko muistuttaa TPS-valmentajaa erehtymättömästi toisesta TPS:n takavuosien NHL-huippulupauksesta: Mikko Rantasesta. Varauskesää edeltäneet nuorten kisat olivat iso piristysruiske myös Rantasen Liiga-kaudelle.

– Näen Kaapossa samaa kuin Mikko Rantasessa nuorten kisojen jälkeen. Mikko otti kisoista mukaan viimeisen itseluottamuksen ja raivon tekemiseensä pelaten silloin aivan loistavan kevään nuorena poikana. Minulla on samanlaiset fiilikset Kaapon suhteen, Kaskinen kertoo.

Lue myös: Mikko Rantanen mätti taas hyvät tehot! Joukkueella kuitenkin yksi iso ongelma

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?