Entinen Suomen kiekkomaajoukkueen päävalmentaja Alpo Suhonen kertoi Twitterissä pitävänsä yksilöiden merkitystä Leijonille todella suurena.

NHL:n ensimmäisen euurooppalaisen valmentajan kunnian nimiinsä vuonna 1989 napannut konkari otti perjantaina kantaa ainaiseen keskusteluun Leijonien pelitavasta.

Monet lajin ystävät vannovat kotimaisen tavamerkkikiekon ”Meidän Pelin” nimeen.

Tiiviiseen joukkueen yhteistyöhön perustuva pelitapa on useiden mielestä koko suomalaisen arvokisamenestyksen pohja.

Osa taas pitää arvossaan taitavien ja älykkäiden yksilöjen kykyjä auttaa joukkuettaan omien soolosuoritustensa kautta.

Vuosikausien valmentajauran tehnyt Suhonen kertoi Twitterissä arvostavansa kumpaakin ajattelua. Erityisesti kiekkoveteraani harmitteli yksilöpelin vähättelyä.

– Ei yksilöpeli ole mitään horinaa. Yksilöt luovat joukkueen ja joukkuepeli sekä yhteistyö antaa yksilölle mahdollisuudet pelata ja ratkaista peliä monimuotoisissa tilanteissa, Suhonen avasi filosofiaansa.

Suhosen mielestä NHL-joukkueiden ja maajoukkueen pelaajavalintoja ei voida suoraan verrata keskenään tiettyjen realiteettien vuoksi.

– Ei NHL valitse joukkueita, vaan yksilöitä. Maajoukkueen valinta lähtee yksilöistä ja päättyy joukkueeksi, konkariluotsi muistutti.

Alpo Suhonen

@ApeSuhonenCoach
Ei yksilöpeli ole mitään horinaa.Yksilöt luo joukkueen ja joukkuepeli,yhteistyö antaa yksilölle mahdollisuudet pelata ja ratkaista peliä monimuotoisissa tilanteissa.Ei NHL valitse joukkueita,vaan yksilöitä.Maajoukkueen valinta lähtee yksilöistä ja päättyy joukkueeksi.