Kiinalainen KHL-joukkue Kunlun Red Star tiedotti mm. englanninkielisellä Twitter-tilillään antaneensa nelikakkosta suomalaiselle päävalmentaja Jussi Tapolalle (arkistokuvassa).

Kunlun Red Star

@KRSchina
Kunlun Red Star announced that Curt Fraser will be the new head coach of the KHL team, replacing Jussi Tapola in that position.

Samalla ovenavauksella joukkueesta lähtee myös kakkosluotsi Jyrki Aho.

Kunlun Red Star

@KRSchina
Kunlun Red Star announced Steve Kasper as the new assistant coach. Kasper has been a part of the Red Star organization since last season, leading the Junior Hockey League (MHL) team. He will replace Jyrki Aho, who will also leave the club.

Suomalaiskaksikko ehti toimia joukkueen peräsimessä vain siis noin reilut puoli kautta.

Kunlun miehittää divisioonassaan neljättä sijaa, mutta jatkopeleihin sillä on matkaa jo kahdeksan pinnaa. Koska KHL:n runkosarjaa on jäljellä enää reilut kymmenen ottelua per joukkue, on kiinalaisilla todella jyrkkä vuori kiivettävänään mahdollisiin pudotuspeleihin. Kausi päättynee katastrofaalisesti runkosarjaan.

Kummallakin luotsilla olisi taatusti käyttöä esimerkiksi Suomessa. Tapola on kaksinkertainen Suomen mestari ja peräti viisinkertainen SM-hopeamitalisti.

Myös Ahon palkintokaapissa on kaksi kultaa sekä lisäksi yksi pronssi. Hän sai kesken viime kauden kenkää Ässistä, kun tilalle nousi Mikael Kotkaniemi – joka puolestaan potkittiin pihalle kesken porilaisten katastrofaalisen huonon tämän sesongin.