Puolustaja Henri Jokiharju ei ollut Chicago Blackhawksin kokoonpanossa, kun joukkue kukisti sunnuntaina Washington Capitalsin maalein 8-5.

Päävalmentaja Jeremy Collitonin mukaan nuori suomalaistulokas ei ole joutunut katsomoon peliesitystensä vuoksi, vaan hänen mukaansa nuorta puolustajaa ei kuulu polttaa loppuun. Jokiharju on saanut tällä kaudella paljon vastuuta NHL:ssä, jonka lisäksi hän pelasi nuorten MM-kilpailuissa.

– Ajattelen, ettei hänen tarvitse pelata jokaista ottelua, kuten ei kenenkään muunkaan. Runkosarjassa on 82 ottelua ja nuorten on vaikeaa pitää tasonsa korkealla jokaisessa ottelussa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että katsomokomennukset johtuisivat siitä. Tämä avaa mahdollisuuden lisäharjoittelulle tai videoiden katsomiseen, joiden avulla voimme jatkaa nuorten kehittämistä, Colliton perusteli The Athleticin haastattelussa.

Samalla artikkelissa muistetaan myös, että Jokiharju on ollut tulokaskaudellaan paljon odotettu parempi ja välillä jopa joukkueen parhaimmistoa. 19-vuotias nuorukainen on summannut 36 otteluun 12 syöttöpistettä.