Suomessa aikuisten sarjoissa pääasiassa Mestiksessä tahkonnut hyökkääjä Tuukka Rajamäki siirtyi viime kauden päätteeksi joensuulaisesta Jokipojista Ranskaan maan pääsarja Ligue Magnukseen. Mestiksessä kausina 2016-18 jopa 40 pinnan tehomieheksi yltänyt 27-vuotias Rajamäki on ollut hyvässä lyönnissä Euroopassakin.

Hän on tehnyt Nicen joukkueessa kauden 36 kamppailussa hienot pisteet 17+26=43, joilla irtoaa koko sarjan pistepörssin neljäs sija. Pelicans-kasvatin lisäksi vain kolme pelaajaa on rikkonut sarjassa 40 pisteen rajan.

Tehokkaan suomalaisen joukkuekaveri Juuso Perttilä miehittää pistepörssin kutossijaa saldolla 19+19=38. Juha Tarkkanen puolestaan on sisäisen pörssin kolmas ja koko sarjan 17:s (4+28=32).

Mestiksessä yhteensä liki 300 kamppailussa viilettäneen ja niissä 153 pistettä iskeneen Rajamäen edustama Nice on 12 joukkueen sarjassa seitsemännellä sijalla – eli juuri paremmalla puolella pudotuspeliviivaa. Ligue Magnuksen runkosarjassa on käsillä ratkaisun hetket, kun se huipentuu jo kuukauden kuluttua.