Ilves on kiinnittänyt kolme pelaajaa riveihinsä tuleviksi vuosiksi. Seura teki jatkosopimukset hyökkääjä Joona Ikosen ja puolustaja Tuomas Salmelan kanssa. Lisäksi seura käyttää puolustaja Nikolas Matinpalon sopimuksen option seuraavista kahdesta kaudesta.

20-vuotias Ikonen on tehnyt tällä kaudella todellisen läpimurtonsa Liigaan. 42 ottelussa hyökkääjä on tehnyt tehot 11+13=24. Tehotilasto on puolestaan Ilves-hyökkääjistä paras: +11. Hänen kanssaan solmittu jatkosopimus on kolmevuotinen.

– Joona Ikosella on kyky tehdä vierellään olevista pelaajista parempia – hän on erinomainen pelaaja sekä tasakentällisin että erikoistilanteissa. Hyökkääjän monipuolisuus, kilpailullisuus, erinomaiset taidot ja pelikäsitys sekä joukkue ensin -ajattelumalli tekevät Ilveksestä vahvemman joukkueen. Odotamme Ikosen jatkavan kehitystään lähivuosina aina kansainvälisiin peleihin asti, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo seuran verkkosivuilla.

Salmela on niin ikään tehnyt tällä sesongilla läpimurtonsa Liigaan. Kauden 36 ottelussa hän on tehnyt pisteet 1+9=10. Jatkosopimus kattaa kauden 2019-20 ja sisältää option seuraavasta kaudesta.

Matinpalo on tehnyt Liiga-debyyttinsä tällä kaudella. Vastuuta 20-vuotiaalla puolustajalle on tullut 15 ottelussa. Niissä hän on tehnyt tehot 1+1.