Liiga tiedotti mm. Twitter-tilillään, että sarjan kurinpitodelegaatio on määrännyt HPK:n tehokkaan hyökkääjän Philippe Cornetin kahden ottelun pelikieltoon viime viikonloppuna pelatun KalPa-mittelön tapahtumien seurauksena.

Hyökkääjä huitaisi kamppailun kolmannen erän lopussa mailallaan kuopiolaisten Eetu Luostarista jalkaan. Ottelun erotuomaristo lätkäisi Cornetille sikailusta viiden minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen Carolina Hurricanesin toissa juhannuksen varauksen otettua osumaa huitomisen muodossa.

Sittemmin tilannehuone katsoi kyseisen huitomisen ja päävideotuomari asetti sen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tuli määrätä Cornetille ottelurangaistus huitomisesta. Sellainen tapauksesta myös annettiin, ja nyt kanadalaiselta jäävät väliin keskiviikon Lukko-ottelu ja perjantain koitos Kärppiä vastaan.

Tällä kaudella tehot 12+11=23 iskeneen HPK-pelaajan ja miesten maajoukkueeseen EHT:n kautta murtautuneen lupauksen välinen tilanne on katsottavissa täältä tai alhaalta.

Liiga

@smliiga
Tilannehuone tarkasti #KalPa#HPK-ottelusta tilanteen, josta HPK:n Philippe Cornetille tuomittiin ajassa 55.41 5+20 minuutin rangaistus huitomisesta.

👉 Päävideotuomari asetti tilanteen #Liiga'n kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Liigassa pelataan keskiviikkona kello 18.30 alkaen ottelut Ilves-HIFK, SaiPa-Jukurit ja Sport-Pelicans sekä siis jo mainittu Lukko-HPK.