Edmonton Oilersilla on käynnissä synkkä kausi. Joukkue on irtisanonut kauden mittaan niin päävalmentajansa kuin general managerinsa. Peli-ilme kentälläkin on suorastaan surkea.

NHL-legenda Jeremy Roenick ryöpytti kanadalaisseuraa kovin sanoin. Hänellä on vyöllään yli tuhat NHL-ottelua ja melkein saman verran tehopisteitä, joten hän tietää myös, mistä puhuu.

– Istun täällä ja katselen peliä päätäni pudistellen. Olen ihmeissäni, että tämä on ammattilaisjoukkue. Edmonton Oilers on niin huono. He eivät onnistu syöttämään kahdesti putkeen. Heidän puolustuspään sijoittumisensa. He näyttävät hämmentyneiltä kaikilla kolmella alueella, Roenick latasi.

– Heillä ei ole mitään ajatusta, mitä he tekevät. Heillä on ehkä hyviä, nopeita luistelijoita, mutta heidän kätensä ja jalkansa menevät paljon isommalla vauhdilla kuin heidän aivonsa.

Roenick iski sanoillaan nimenomaan Jesse Puljujärven ja muiden Edmonton-pelaajien peliälyn kimppuun. Ainoastaan Connor McDavid sai kenttäpelaajista synninpäästön. Vaikka Puljujärveä ei mainittu nimeltä, hänen peliälyään on kritisoitu lähes koko Pohjois-Amerikan uran ajan.

– Puhumme paljon kiekkoälystä ja joistain pelaajista, joilla sitä on paljon. Tällä joukkueella, 17 pelaajan osalta, saattaa olla vähiten peliälyä kuin olen nähnyt pitkään aikaan. Se on noloa, Roenick tykitti.

LUE MYÖS: Edmonton Oilersin GM sai kenkää – tällainen vaikutus sillä on Jesse Puljujärveen