Liiga tiedotti nettisivuillaan, että sarjan kurinpitodelegaatio on määrännyt Vaasan Sportin puolustaja Jyri Niemelle yhden ottelun pelikiellon keskiviikon Pelicans-kamppailussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Uransa parasta liigakauttaan pelaava puolustaja taklasi Pelicansin Severi Lahtista joukkueiden välisen koitoksen toisessa erässä. Tuomaristo lätkäisi tilanteesta Niemelle 2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Sivuilla kirjoitettiin mm., että vaikka Pelicansin nuori hyökkääjä oli tilanteessa matalassa peliasennossa ja hänen vartalonsa kääntyi vähän ennen taklausta, kurinpitodelegaatio pitää Niemen tilanteen pelaamista huolimattomana. Hänen kätensä aiheutti Lahtisen pään osumisen laitaan.

NHL-joukkue NY Islandersin vuoden 2008 kolmoskierroksen varaukselta jää väliin lauantain tärkeä paikallismittelö Lukkoa vastaan. Vaikka kyseessä nyt onkin vain yksi peli, tuli kakku ehkä pahimpaan mahdolliseen paikkaan.

Yhden kauden ennätyspisteensä (3+12=15, +9) komeasti viimeistelleen Niemen edustama Sport on vajonnut jo neljä kamppailua jatkuneeseen tappiokierteeseen ja viimeiselle jatkajan paikalle. Kun samaan aikaan herännyt JYP piinaa ennen perjantain kierrosta enää vain kolmen pisteen päässä, voitaneen Niemen pelikiellon olevan luonnollisesti karu takaisku.

LUE LIIGAN TUOREIMPIA LISÄÄ:

Kärpät varkaissa? Nuorten maailmanmestari piikitteli sarjakärkeä huvittavasti: ”Ja kun vastausta ei kuulu…”