Ikimuistoinen ratkaisu! Leijonat-maalivahti kirjoitti historiaa KHL:ssä – iski voittomaalin

© Kuva: Ilari Isotalo

Maalivahti Joni Ortio teki keskiviikkona todella kovan tempun, kun hän viimeisteli 3-2-voittomaalin KHL:ssä (lue lisää).

Kyseisessä tilanteessa Vitjaz Podolskin suomalaismaalivahti ei laukonut kiekkoa itse Traktor Tsheljabinskin maaliin, vaan vastustajan pelaaja. Kaikesta huolimatta osuma merkattiin Ortion nimiin, koska hän oli viimeisin Vitjaz-pelaaja, joka oli koskenut kiekkoon.

Samalla Ortiosta tuli vasta KHL-historian neljäs maalivahti (ja ensimmäinen suomalaisvahti), joka on tehnyt maalin kyseisessä sarjassa. Aiemmin KHL:ssä oli nähty osuma maalivahdin toimesta vuonna 2013.

Täksi kaudeksi KHL:ään siirtynyt Ortio on pelannut kuluvalla kaudella 44 ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa on 92,5.