Kun Mestiksessä talven ensimmäisellä puoliskolla kauas kärkisijoista jäänyt K-Vantaa vaihtoi viikolla valmentajaa, kääntyi joukkueen suunta ainakin kahden pelin otannalla totaalisesti.

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen johdatti joukkonsa keskiviikkona selvään 5-1-koitovoittoon Heinolan Peliitoista, ja perjantaina jalkoihin jäi Jokipojat ylitöiden jälkeen numeroin 5-4.

Vaikka kaksi ottelua onkin pieni otanta joukkueen kunnosta, voi vireestä päätellä jotain peilaamalla aiempiin peleihin. Ex-luotsi Simo Mälkiän alaisuudessa K-Vantaa oli viimeisen kerran voittoputkessa viime vuonna marras-joulukuun taitteessa.

Nyt joukkue keikkuu Mestiksen sarjataulukossa kahdeksannella sijalla, eli viimeisellä jatkajan paikalla.

Ruotsalainen voitti pelaajaurallaan Stanley Cupin lisäksi mm. olympiahopeaa ja Suomen mestaruuden.