NHL:ään juhannuksena 2016 neljäntenä varatun Jesse Puljujärven tilanne on puhuttanut jälleen läpi kauden. Suomalainen on hakenut paikkaansa Edmonton Oilersissa, ja jos sitä ei ole löytynyt, on hyökkääjä löytänyt itsensä AHL:stä Bakersfield Condorsin sotisovasta.

Oilers-pomo Bob Nicholsonin kommenttien rivien välistä voisi päätellä, ettei farmiin passittamista pidä aina mieltää minään tylynä kohteluna tai vastaavana. Onko Edmonton kenties itse toiminut jopa väärin suomalaisen suhteen? Näin voisi päätellä.

– Me haluamme nuorempien pelaajiemme kehittyvän enemmän AHL:ssä. Meillä on muutamia hyviä pelaajia, ja mielestäni nostamme heidät NHL:ään hieman liian aikaisin ja toivomme, että he ovat valmiita, pamppu sanoo.

Kauden aikana nähdyt muutamat villeimmät huhut ”siellä täällä” ovat vihjanneet jopa siihen suuntaan, että nuorten maailmanmestari olisi lähdössä öljypaidoista. Vaikka Puljujärvi hakeekin vielä itseään NHL-pelaajana, ei hän eikä muu nuoriso ole kaupan.

Jo pelkästään se painaa vaakakupissa paljon, että Puljujärvi on pienen numeron varaus.

– Emme luovu huippulupauksistamme, ellemme saa jotain todella hyviä palasia vaihdossa, Nicholson painottaa.

Kommenteista voi kaikkiaan päätellä sen, että vaikka hyökkääjä hitsaisikin taalajäiden ja farmin väliä, nauttii hän joukkueessa edelleen täyttä luottoa.

Puljujärvi on pelannut tällä kaudella ylhäällä 45 kamppailua pistein 4+5=9, AHL:ssä hän on pukenut Bakersfield Condorsin paidan päälleen neljästi – 2+2=4.

Lähde: NHL.com/fi

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

NHL:n suomalaisyllättäjän megapeli osoittautunut todella poikkeukselliseksi – yöllä neljäs vastaava tapaus

Teppo Nummisen pitkään kestänyt ennätys viimeinkin rikki – ruotsalaispuolustaja nousi ohi

Mikä ilotulitus! NHL:ssä todella harvinainen nöyryytys, Miro Heiskanen otti roolia

Suomalaistulokas nostettiin farmista – iski samantien maalin NHL:ssä!