Toronto Maple Leafsin Auston Matthews solmi tiistaina jättimäisen jatkosopimuksen, ja nyt katseet ovat kääntyneet Winnipeg Jetsin Patrik Laineeseen.

Suomalaiselle povattiin ennen kauden alkua jättimäistä diiliä, jonka myötä Laineen uskottiin tienaavan jatkossa 9-10 miljoonaa dollaria kaudessa. Tällä hetkellä tilanne näyttää kuitenkin muuttuneen.

– Laineen ensimmäistä RFA-diiliä pidettiin vielä viime kesänä yhtenä markkinoitten rahakkaimmaista. Sittemmin seura on onnistunut pudottamaan pelaajan markkina-arvoa peluuttamalla tätä kakkosketjussa, pudottamalla tämän peliaikaa ja tuhoamalla tämän itseluottamusta, toteaa NordicBetin NHL-kirjeenvaihtaja Jouni Nieminen.

Nuorella suomalaistähdellä on ollut viime aikoina vaikeaa. Tammikuussa maaliverkko pöllähti vain kertaalleen, eikä helmikuussa ole syntynyt vielä maaliakaan. Kaikesta huolimatta pitää kuitenkin muistaa, että vasta 20-vuotias pelaaja on tykittänyt NHL-urallaan jo hämmästyttävät 105 maalia.

Tällä hetkellä on kuitenkin vaikeaa arvioida, millaisen jatkosopimuksen Laine tulee allekirjoittamaan. Varmaa kuitenkin on, ettei vuosipalkka nouse odotetunlaisiin summiin.

Mikäli haluat lukea asiasta lisää, voit tehdä sen täältä.

Lähde: NordicBet