Suomen EHT-urakka käynnistyi torstai-iltana tappiolla, kun Venäjä oli rangaistuslaukauskilpailun jälkeen vahvempi maalein 3-2.

Leijonat sai otteluun loistavan alun, kun Niko Ojamäki ohjasi Suomen 1-0-johtoon vain 28 sekunnin pelin jälkeen. Kyseisessä tilanteessa Oliwer Kaski toi kiekon röyhkeästi Venäjän hyökkäysalueelle, minkä jälkeen Mikko Lehtonen laukoi kiekon kohti Venäjä-maalia ja Ojamäki ohjasi pelivälineen sisään.

Johtoasema ei kestänyt kuitenkaan kauaa, sillä Venäjän Ilja Mikhejev tasoitti pelin vain reilun neljän minuutin jälkeen.

Maalittoman toisen erän jälkeen Mikhejev pääsi iskemään kolmannessa erässä Venäjän 2-1-johtoon, mutta viimeisellä minuutilla Lehtonen nosti vielä Leijonat ansaitusti tasoihin. Maaliin syötön tarjoili Joonas Nättinen.

Jatkoajalla ei puolestaan maaleja nähty, vaikka Venäjä pääsi pyörittämään viimeiset kaksi minuuttia ylivoimapeliään. Pitkäksi venyneessä voittolaukauskilpailussa sankariksi nousi Venäjän Dmitri Kagarlitski.

Seuraavaksi Suomi kohtaa lauantaina Tshekin.