NHL:ssä nähtiin torstain vastaisena yönä Suomen aikaa pelaajasiirto, jossa Minnesota Wild kauppasi 26-vuotiaan hyökkääjänsä Charlie Coylen Boston Bruinsiin vaihdossa hyökkääjä Ryan Donatoon sekä 5. kierroksen varausvuoroon.

Coylen kausi Wildissa ei ole sujunut odotusten mukaisesti, sillä parhaalla kaudellaan 56 pistettä iskenyt jenkkipeluri on naulannut 60 otteluun miehen standarteilla varsin vaatimattomat tehot 10+18=28.

Minnesotan suuntaan kaupassa siirtyvä Donato on pelannut tällä kaudella 34 NHL-ottelua tehoin 6+3=9. 22-vuotias hyökkääjä on pelannut viime ajat AHL:n puolella nakutellen 18 ottelussa tehot 7+5=12.

Suomalaispelaajat jälleenrakennuksen keskelle

Kauppa tietää samalla sitä, että NHL:n vanhimpiin joukkueisiin keski-ikänsä puolesta lukeutuva, Mikko Koivun kipparoima ja Mikael Granlundin tähdittämä seura on todellakin ottamassa uuden suunnan ja täyttämässä kokoonpanoaan nuorilla tulevaisuuden lupauksilla.

Wild on voittanut viimeisestä 10 pelistään vain yhden. Edelleen vain pisteen päässä NHL:n läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta majaileva seura tuntuu kuitenkin nyt rakentavan tulevaisuuttaan loppukauden menestyksen kustannuksella. Varsinkin Koivun menetys loppukaudeksi sairastuvan puolelle tuntui katkaisevan joukkueen selkärangan myös pelillisesti.

Myös joukkueen tähtiin lukeutuvan Granlundin nimi on pyörinyt NHL:n siirtohuhuissa. NHL:n siirtotakaraja umpeutuu 25. helmikuuta.