Puhtaasti vallitsevien olosuhteiden perusteella Patrik Laineella pitäisi olla maaleja kasassa enemmän kuin nyt (28). Suomalaisen laukaus on parhaimmillaan maailman parhaimpia ja samaan kastiin nousee myös Winnipeg Jetsin Blake Wheelerin syöttötaidot.

32-vuotias hyökkääjä on ollut tämän – ja itse asiassa myös edellisen – kauden likimain pysäyttämättömässä vireessä. Jenkki on painanut läpi kauden lähes syöttöpiste per -peli tahdissa. Tämän kauden saldo 60 ottelun jälkeen näyttää lukemia 12+60=72. Viime talvena 81 runkosarjan pelissä syntyi tehot 23+68=91.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Blake Wheeler is the first player in @NHLJets / Thrashers franchise history to record consecutive seasons with at least 60 assists. #NHLStats #WPGvsARI

Wheeler onkin vasta ensimmäinen Jetsin tai Atlanta Thrashersin pelaaja, joka on pystynyt saalistamaan vähintään 60 syöttöpinnaa kahdella peräkkäisellä kaudella.

Noilla syöttömäärillä on helppoa todeta, että esimerkiksi jo esille nostettu Laineen maalimäärä (28+12=40) on pettymys. Wheeler on todistanut kauden aikana sen, että hän voi saada joukkuekaverinsa maalintekopaikoille käytännössä yksinkin.

Laine tosin on piristynyt viime aikoina. Kahden pelin maaliputkessa viilettävä ja noissa matseissa kolme osumaa kiskonut suomalainen vastasi Winnipegin ainoastana maalista Arizona Coyotesia vastaan 1-4-tappioon päättyneessä matsissa. Osuman syötti juurikin Wheeler.

LUE LAINEESTA MYÖS:

Patrik Laine osui jälleen NHL:ssä – katso maali täältä!