Lauri Korpikoski tekee tänään pitkään odotetun paluun kaukaloon. Hän palasi TPS:ään täksi kaudeksi isolla tohinalla, mutta olikin vakavan sairastelun vuoksi sivussa lähes koko runkosarjan.

Nyt viime metreillä hän liittyy mukaan remmiin. Entisen NHL-pelaajan kohdalla odotukset ovat luonnollisesti katossa. Valitettavasti turhaan. Korpikoski ei tule esittämään ihmeitä vielä vähään aikaan.

Toisin kuin ryminällä Suomeen palannut Jussi Jokisella, Korpikoskella ei ole mitään pelituntumaa. Viime kaudellakin hän pelasi ainoastaan 19 ottelua Sveitsissä. Tauko on niin pitkä, ettei luistelusta ja kovasta työnteosta elävä pelaaja pysty vielä lähellekään parastaan.

Vertailun vuoksi Jokinen pelasi sentään seitsemän ottelua Sveitsin divarissa tehden kovaa tulosta. Edelliskaudella hän pelasi 60 ottelua NHL:ssä ja teki niissä 17 tehopistettä.

Tervehdyttyään Korpikoski on varmasti kova tekijä. Viimeisellä NHL-kaudellaan laitahyökkääjä teki kovaa tulosta pienellä jääajalla Dallas Starsin nelosketjussa. 60 ottelussa hän paukutti 8 maalia ja antoi 12 maalisyöttöä.

Kuntoutumiseen ei vain ole aikaa. Pudotuspelit ovat aivan nurkan takana, eikä menestystä janoavalla TPS:llä ole varaa pitää kuollutta painoa kokoonpanossaan. Korpikosken pitää tuoda kentälle muutakin kuin NHL-statusta.