NHL-toimittaja uskoo: Suomalaishyökkääjä jättämässä Liiga-kaukalot – Montrealiin jo viides suomalainen?

© Kuva: Leijonat.fi

KalPan hyökkääjä Joni Ikonen on tehnyt pitkän jalkavamman jälkeen mahtavan paluun Liiga-kaukaloihin.

Viime kaudella 52 pelissä vain neljä maalia ampunut 19-vuotias hyökkääjä viilettää oivassa vireessä, kun tämän kauden 13 otteluun on syntynyt komeat tehopisteet 5+5=10.

KalPan kausi päättyy runkosarjaan, ja voisi uskoa, että Ikosella olisi pelihaluja jatkaa kauttaan uudessa suunnassa.

The Athletic -lehden toimittaja Mitch Brown uskoo, että Montreal Canadiensiin vuoden 2017 toisen kierroksen (58.) varaus jatkaisi KalPan kauden päätyttyä pelejään Mestiksen pudotuspeleissä tai sitten Canadiensin farmiseurassa Laval Rocketsissa.

– On olemassa vaihtoehto, että hän siirtyisi Laval Rocketsiin, jolla on vielä 14 runkosarjaottelua jäljellä KalPan kauden päätyttyä. Vaikka Laval ei ole pääsemässä pudotuspeleihin, olisi Ikonen haluttu lisä AHL:n kolmanneksi vähiten maaleja tehneeseen joukkueeseen, Brown sanoi.

Ikosen kehitys on junnannut pitkään paikallaan, eikä paha jalkavamma ainakaan edistänyt sitä.

– Onnella on niin iso osa kiekkolupauksen kehityksessä. Sitä Ikosella ei ollut viime vuonna, sillä hänellä oli koko Liigan huonoimpia laukausprosentteja. Myöskään loukkaantuminen ja lähes koko kauden missaaminen kesken kehityksen tärkeintä aikaa ei auta asiaa. Epävakaa kehitys ei ole kuitenkaan poistanut Ikosen taitoja. Hän on silti yksi lahjakkaimpia Canadiensin lupauksia, Brown uskoo.

Canadiensin organisaatioon on varmasti helppo tulla suomalaisena, sillä näitä siellä riittää. Laval sijaitsee Montrealin esikaupungissa, joten Ikosella olisi lähellä auttamassa neljä Canadiensin suomalaispelaajaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!