Saksan pääsarjassa pelaava Grizzlys Wolfsburg on reagoinut radikaalisti tämän kauden pettymykseen.

Joukkue jäi kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle vaisun kauden jälkeen. Runkosarjan 12:s sija oli lopulta raju alisuorittaminen – ainakin seurajohdon mielestä.

Sen myötä Wolfsburgissa on lakaissut iso luuta. Seura tiedottaa, että joukkueesta peräti 14 nimeä jättää organisaation. Lähtijöiden lista on melkoinen – moni Suomestakin tuttu ulkomaalaisvahvistus sai lähteä samalla ovenavauksella.

Listassa on yhteensä neljä Liigastakin tuttua kaveria. Maalivahti David Leggio, puolustaja Jeremy Dehner sekä hyökkääjät John Albert ja Corey Elkins ovat vapaat etsimään itselleen uuden seuran.

Leggio oli voittamassa kultaa TPS:n kanssa keväällä 2010. 34-vuotias vahti muistetaan myös USA:n maajoukkueesta. 31-vuotias Dehner on edustanut urallaan Jokereita. Hän kiekkoili Liigassa neljän kauden ajan – parhaalla kaudellaan hyvä yleispakki iski 60 peliin tehot 4+21=25.

Hyökkääjistä Albert on edustanut Kärppiä kaudella 2016-17. Nelikosta Liigassa muistetaan parhaiten kuitenkin Elkins, joka iski HIFK:ssa neljän kauden aikana mainiot tehot. Joukkueensa luottonimi iski parhaalla kaudellaan tehot 15+25=40. Hän ehti toimia kausina 2015-17 HIFK:n kapteenistossa.

Nelikosta Dehner ja Leggio pelasivat mainiot kaudet DEL-sarjassa. Puolustaja iski joukkueen takalinjoilla 51 peliin tehot 4+23=27. Leggio torjui pääsarjassa 31 pelissä torjuntaprosentilla 90,7. Elkinsin ja Albertin kunto on mysteeri – duo ei pelannut kauden aikana yhtään runkosarjapeliä DEL-joukkueessa.