Ilveksen 18-vuotias maalivahtihankinta Lukas Dostal on paljastumassa melkoiseksi huippuvahvistukseksi Liigaan.

Tshekin junnumaajoukkueesta tuttu torjuja on aloittanut taipaleensa ryminällä Suomessa. Nuorukainen torjui tiistaina Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin, kun Ilves murjoi Ässät maalein 4-0.

Samalla Dostal kaunisteli myös muuten loistavia tilastojaan: teinivahti on torjunut nyt Liigassa yhteensä yhdeksän peliä torjuntaprosentilla 93,17. Omiin on näissä peleissä mennyt keskimäärin 1,55 maalia per ottelu. Myös voittotilasto on komea: Dostal on poistanut kuudesti voittajana torjumistaan peleistä.

Lukemat ovat kovia, kun niitä vertaa muiden Ilves-vahtien tilastoihin. Dostal on napannut kevään kovissa peleissä ykkösvahdin paikan tylysti Riku Heleniukselta ja Antti Lehtoselta.

Temppu on kova. Nuorten MM-kisoissa väläytellyt torjuja saapui Ilvekseen pelattuaan alkukaudesta pääasiassa Tshekin divarissa. Tuoreet otteet paljastavat, että Liiga-seuran kykyjenetsijät ovat tehneet mainiota työtä Keski-Euroopassa.

Dostalin huippuvire lupaa hyvää myös Ilveksen kevättä silmäillen. Nuori joukkue on sarjassa kahdeksantena ennen viimeistä kierrosta. Joukkue kohtaa torstaina Lukon – voitolla tamperelaiset nousivat seitsemänneksi.

Ilves aloittaa kevään tosipelit varmuudella pudotuspelien 1. kierrokselta. Vastus ja lopullinen sijoitus selviää torstaina.