Liigan finaaleihin todella herkullinen pari? Näin pudotuspeleissä kävisi joukkueiden edellisten kohtaamisten perusteella

© Kuva: Juha Tamminen

Leijonat.comin toimitus teki runkosarjasta pudotuspeleihin tiensä raivanneiden liigajoukkueiden aiempien sarjakohtaamisten perusteella matemaattisen laskennan siitä, kuinka lauantaina alkavissa pudotuspeleissä saattaisi käydä.

Jokaiseen pariin haettiin kohtaavien joukkueiden edellisten yhteenottojen tulokset niin pitkälle, kunnes jokaisen vaiheen otteluparin voittoon vaadittava voittomäärä tuli täyteen. Seuraavan kierroksen parit muodostettiin aidon kaavion mukaan.

Pudotuspelien avauskierrokselta puolivälieriin etenee kahdella voitolla. Puolivälierissä, välierissä ja finaalissa otteluparin ratkaisuun vaaditaan neljä voittoa, pronssi puolestaan ratkeaa kerrasta poikki -menetelmällä.

Alla laskettu kaavio, joka toteutuisi, jos parit ratkottaisiin edellisten voittojen perusteella tuoreimmasta vanhimpaan. Tähdellä merkityissä pareissa neljättä voittoa jouduttiin hakemaan kaudelta 2017-18.

Osassa parissa viime kauteen menemisestä huolimatta ennustettu kaavio on varsin odotetunlainen.

Kärpät nostelisi aiempien keskinäisten voittojen perusteella pyttyä keväällä, ja finaalissa ottavana osapuolena olisi taas kerran Tappara. Pelicans ottaisi historiansa toisen liigamitalin, eli tässä tapauksessa pronssin.

Ennustettu kaavio edellisten voittojen perusteella

1. kierros, voitot:
Lukko – JYP 1-2
Ilves – SaiPa 2-0

Puolivälierät:
Kärpät – JYP 4-0
Tappara – Ilves 4-3 *
Pelicans – HIFK 4-0
TPS – HPK 4-2 *

Välierät:
Kärpät – TPS 4-2 *
Tappara – Pelicans 4-2 *

Pronssi:
Pelicans – TPS 1-0

Finaali:
Kärpät – Tappara 4-1 *