Vaasan Sportin kausi päättyi pettymykseen. Viimeinen pudotuspelipaikka jäi ainoastaan yhden sarjapisteen päähän. Kauden päätökseen suhtauduttiin kuitenkin positiivisesti Vaasassa viime kauden pettymyksen jälkeen.

Pohjalaisen haastattelussa joukkueen hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen antaa positiivisia signaaleja seuraavasta kaudesta. 1,6 miljoonan euron pelaajabudjettiin voi olla tulossa tuntuva nosto.

– Itse toivoisin, että pelaajabudjetti olisi 1,8 – 2 miljoonaa euroa. Olen valmis puoltamaan nostoa. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että yhteistyökumppaneiden hankinta ja kausikorttien myynti sujuvat kevään ja alkukesän aikana suotuisasti. Uskon, että tähän on hyvät mahdollisuudet menestyksekkään kauden jälkeen, Hiltunen kommentoi.

Vahva kausi tarkoittaa pienelle seuralla myös aina menetyksiä. Useampi huippupelaaja on lähdössä seurasta tämän kauden jälkeen. Puolustaja Tony Sund on jo ilmoittanut lähtevänsä.

– Sund pelasi hienon kauden. Hän on tehnyt ison kehitysaskeleen Sportissa, kuten moni muukin nuori pelaaja. Toivottavasti potentiaalia omaava pelaaja kehittyy myös jatkossa ja saa paljon peliaikaa, mikä on tärkeää nuorelle kehittyvälle pelaajalle. Sportissa hän olisi ainakin saanut. Sellainen huhu on liikkeellä, että hän olisi menossa Turun Palloseuraan, Hiltunen kertoo.

Sund pelasi huikean kauden. 23-vuotias puolustaja paukutti runkosarjan 60 ottelussa tehot 8+27=35. Hänen aiempi piste-ennetyksensä oli 2+7=9 edelliskaudelta.

LUE MYÖS: Hyvästi HIFK! Lähde: Tähtihyökkääjä suuntaa ulkomaille – sopimustarjouksia pöydällä

LUE MYÖS: Valtava takaisku! Liiga-seuran ykköspakki sivussa ratkaisuottelussa