HELSINKI. Liigan puolivälierissä nähdään monella tapaa herkullinen kohtaaminen, kun Pelicans ja HIFK iskevät yhteen ennakkoon kuumaksi povatussa ottelusarjassa.

Kamppailu paikoista välieriin alkaa torstaina Lahdessa. Kulisseissa on nähty jo kuumaa sananvaihtoa ja keväälle sopivaa kuittailua puolin ja toisin. Tapaus lähti Pelicansin ruotsalaispakki Henrik Nilssonin rehellisestä haastattelusta seuran sivuilla.

– Luulen, että HIFK pelkää meidän kohtaamista, Nilsson täräytti Pelicansin omassa jutussa.

HIFK ei jäänyt hiljaiseksi heitosta. Seuran sometiimi vastasi otsikon päätyvän heti joukkueen pukukopin seinälle motivaation lisääjäksi.

Seuran tähtinimiin kuuluva Iikka Kangasniemi virnistää heitolle. Kiekkotaituri kuittaa puheet ytimekkäästi.

– Ei pelota, Kangasniemi täräyttää Leijonat.comille.

Kangasniemi kuuluu sarjan potentiaalisiin ratkaisijoihin, vaikka hän ei olekaan kokoonpanossa, kun Pelicans ja HIFK iskevät yhteen torstaina Lahdessa. Hyökkääjä kertoo, ettei hänen rooliinsa kuulu uhittelu tai kuittailu – edes keväisin.

– Ei oikeastaan sen enempää. Keskitytään tuttuun tapaan vain omaan peliin. Turha tässä on mitään muuttaa tai yrittää mitään ihmeellistä.

LUE MYÖS: Taiturihyökkääjä ulkona kokoonpanosta, ykköspakki tekee paluun – HIFK:lla ristiriitaiset lähtökohdat pudotuspeleihin

Kuuma sarja edessä

Kangasniemi odottaa muuten vesi kielellä tutun joukkueen kohtaamista. Hyökkääjä edusti itse Pelicansia vielä viime kaudella.

Hyppy HIFK:hon on maistunut. Vaikka kausi on sisältänyt vaikeuksia, on olo ennen puolivälieriä luottavainen. Se on tässä vaiheessa kautta tärkeintä.

– Itselläkin on ollut vähän loukkaantumisia, jotka ovat sotkeneet kautta. Mutta selvittiin kuuden joukkoon ja tuntui, että itsekin pystyin auttamaan joukkuetta omilla otteillani, Kangasniemi pohtii.

Hyökkääjä ennakoi Pelicans-peleistä tiukkoja. Kuten runkosarja on todistanut, pelaa lahtelaisryhmä tällä hetkellä loistavaa jääkiekkoa.

– Varmasti tulee fyysinen, mutta myös kovavauhtinen ja tiukka sarja. Parasta pitää laittaa pöytään. Mutta se kuuluukin asiaan. Uskon, että olemme valmiita. Meillä on hyvä meininki, joten usko on kova. Me voitetaan se.

Millä asein Pelicans kaatuu? Kangasniemi nostaa HIFK:n vahvuuksiksi laajan materiaalin.

– Me pystymme pelaamaan neljällä kentällä. Se on varmasti meidän etumme – taitoa ja kokemusta riittää. Meillä on todella kova nippu. Ja uskon, että se on hioutunut entistä kovemmaksi tässä välissä. Nyt näytetään, mihin me pystymme, Kangasniemi kiteyttää.

LUE MYÖS: Parhaat valittu! Tutut Liiga-tähdet veivät pokaalit – tässä kaikki palkitut

LUE MYÖS: Isoja eroja! Näin paljon maksaa liput Liigan pudotuspeliotteluihin

LUE MYÖS: Liigan puolivälierät alkavat: näin otteluparit ovat pelanneet aiemmin vastakkain pudotuspeleissä

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo