Tiesitkö? Patrik Laine lähellä todella mairittelevan tilaston kärkeä NHL:ssä – vain yksi toinen tähti pystynyt parempaan lähivuosina

© Kuva: Getty Images

Vaikka Winnipeg Jetsin Patrik Laineen, 20, osalta kuluva kausi onkin ollut enemmän miinus- kuin plusmerkkinen, on suomalainen pystynyt NHL-uransa alkuvuosina ihmeellisiin asioihin. Yksi komea meriitti on tällainen tilasto.

Suomalainen on taalajäiden kautta aikain viidenneksi paras maalitykki alle 21-vuotiaiden pelaajien ikäluokassa 110 osumallaan. Uran alku on ollut kaikkiaan rautainen.

Toinen suomalaispyssyn timanttisuutta korostava seikka on se, että aktiiveista vain Tampa Bay Lightningin Steven Stamkos on pystynyt aikoinaan nousemaan listalle neljänneksi 114 häkillään. Lähimenneisyydessä tällainen liekehdintä uran alkuvaiheilla on siis todellakin harvinaista.

Pitää muistaa sekin, että suomalainen on kaikessa hiljaisuudessa jo lähellä debyyttikauden maalimääräänsä. Kuluvan kauden saldo on 30+20=50, kun ensimmäisellä sesongilla pisteitä kertyi mallia 36+28=64. Silloin tuota tehoilua ei ainakaan lytätty.

Suomalaistähti ja Jets eivät pelanneet yöllä.

Laine viettää 21-vuotispäiviään pääsiäisenä.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Poikkeuksellisen karu sulaminen sinetöi kohtalon – Aleksander Barkoville raskas pettymys NHL:ssä

Suomalaishyökkääjä iski maalin tulisella onetimerilla! Uusi piste-ennätys aivan nurkan takana


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.