Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen on noussut kuluvalla kaudella uudelle tasolle.

Vasta 20-vuotias suomalaislupaus allekirjoitti kesällä NHL-sopimuksen Buffalo Sabresin kanssa ja tämän jälkeen kehitys on ollut lujaa.

Luukkonen esiintyi junioriliiga OHL:ssä Sudbury Wolvesin maalilla 53 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 92,0 (sarjan paras). Pudotuspeleissä suomalaisen torjuntaprosentti on kolmen ottelun jälkeen komea 93,9.

Upean seurajoukkuekauden lisäksi Luukkonen loisti joulu-tammikuussa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa, jossa Suomi voitti kultaa. Suomalaismaalivahti valittiin turnauksen tähdistöjoukkueeseen.

The Hockey Newsin toimittaja Matt Larkinin mukaan suomalaismaalivahdilla on edessään kirkas tulevaisuus. Toimittaja uskoo, että Luukkonen torjuu ensi kaudella AHL:ssä Rochester Americansin maalilla ja kaudella 2020-21 hän taistelee NHL-paikasta.