Montreal Canadiens käy epätoivoista taistelua NHL:n itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kaksi joukkuetta on vain yhden sarjapisteen päässä pudotuspeliviivan paremmalla puolella, mutta kanadalaisseura on pelannut yhden ottelun enemmän.

Viime öinen voitto Winnipeg Jetsistä auttoi pitämään pudotuspeliunelman vielä elossa. Voiton yksi isoimmista sankareista oli joukkueen suomalaishyökkääjä Joel Armia. Hän iski joukkueensa ensimmäisen osuman 3-1 voitossa ja oli muutenkin erinomaisella pelipäällä.

– Joel Armialla on hemmetin moinen ottelu Montreal Canadiensille. Voisi olla 3-4 maalia tähän mennestä Jetsiä vastaan. Tähän mennessä hänen täytyy tyytyä yhteen, Winnipegiä seuraava kiekkotoimittaja Mike McIntyre kirjoitti Twitterissä.

Kauden 53 ottelussa Armia on tehnyt tehot 11+8=19. Montrealin pahimmat kilpailijat ottivat niin ikään voitot, joten ero pudotuspeliviivaan ei kaventunut. Joukkueessa pelaa neljä suomalaista, joille myös Leijonilla olisi käyttöä: Artturi Lehkonen, Armia, Jesperi Kotkaniemi ja Antti Niemi.

NHL GIFs

@NHLGIFs
What great puck movement on the power play looks like.