Liigajoukkue SaiPassa kaksi kautta pelannut Ahti Oksanen siirtyy KHL:ään ja Jokereihin vuoden sopimuksella. Samalla ovenavauksella helsinkiläisten tiimiin liittyy myös alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Konsta Hirvonen.

Ennen kaikkea komeista läpiajo- ja rankkariveiveistään tutuksi tullut Oksanen summasi kahdella liigakaudella 105 runkosarjan ottelussa tehot 30+27=57, 12 pudotuspeliottelussa hän nakutti pinnat 4+5=9.

– Oksanen on kehittyvä pelaaja, joka on pystynyt viime vuosina ottamaan hyviä steppejä eteenpäin. Hänen kamppailuvoima näkyy erityisesti laitojen lähellä ja maalinedustalla. Hänellä on lisäksi hyvä laukaus ja siten maalintekopotentiaalia, Jokereiden GM Jari Kurri kertoi.

Kirkkonummella syntynyt hyökkääjä pelasi ennen SaiPa-kausiaan pohjoisamerikkalaisia sarjoja, eli NCAA:ta, AHL:ää ja ECHL:ää viidellä eri kaudella.

Vantaalta lähtöisin olevan Hirvosen lappu pitää hänet Narreissa kaksi kautta. Hyökkääjä pelasi tällä kaudella HIFK:n A-junnuissa.

– Hirvonen on luotettava kahteen suuntaan vahvasti pelaava monipuolinen hyökkääjä. Hän on ollut nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja viime vuosina ja omaa potentiaalin kasvaa erittäin hyväksi jääkiekkoilijaksi myös huipputasolla, Kurri kehui.

EDIT klo 11.26: Vaihdettu jutun kuvan. Alunperin siinä oli Emil Oksasen kuva.