Suomalaisvalmentajat ovat ottaneet roolia Sveitsin pääsarja NLA:ssa. Sarjan kausi on edennyt siihen pisteeseen, että mukana mestaruustaistossa on enää neljä joukkuetta.

Bern ja Biel (otteluvoitot 1-2) sekä Zug ja Lausanne (2-1) pelaavat kirkkaimmasta. Koska näistä peräti kolmea luotsaa suomalainen päävalmentaja, ei liene väärin sanoa, että NLA on sinivalkoisten valmentajien ylivoimaa.

Bernin valmentamisesta vastaa Kari Jalonen, ja joukkueen koko muukin valmennusjohto koostuu sinivalkoisista. Finaalipaikasta taistelevan vihollisleirin pääkäskijä puolestaan on Antti Törmänen (arkistokuvassa).

Toisessa semifinaaliparissa Lausannea kohti menestystä johtaa Ville Peltonen apunaan suomalaiset taustajoukot. Välieräjoukkueista ainoastaan Zug nauttii jostain muusta kuin sinivalkoisesta valmennuksesta.

Välieräsarjat jatkuvat tiistaina. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.