Aprillipäivänä ihmisten tuntosarvet saattavat olla poikkeuksellisen höröllään esimerkiksi eri uutisia lukiessa. Tällainen tunne saattoi leimata myös niitä, jotka mahdollisesti törmäsivät maanantaina Mestis-joukkue IPK:n kotisivuilla julkaistuun tiedotteeseen.

Mestiksessä runkosarjaan jäänyt joukkue viesti, että se on palkannut ensi kauden päävalmentajakseen Jarmo Ylisipolan. Outoa tässä on se, että tuore luotsi toimii samalla myös toiminnanjohtajana. Toisaalta Ylisipola toimi päävalmentaja IPK:ssa ensimmäisen kerran jo ennen milleniumin vaihtumista.

– Olen kaivannut valmentamista ja koen, että olen oikea mies johtamaan joukkuetta. Tällä kertaa neuvottelut sujuivat nopeasti, kun istuin itse molemmilla puolilla neuvottelupöytää, Ylisipola virnisti.

Juttu vei lukijoita taatusti kahville, ja niin kävi myös esimerkiksi Savon Sanomille. Ylisipola ei siis ole nousemassa luotsiksi, toisin kuin varsin aidon oloisessa jutussa väitettiin.

IPK:ta luotsasivat päättyneellä kaudella kenkää saanut Janne Sinkkonen ja Tommi Miettinen. Jälkimmäisenä mainittu nosti joukkueen pois karsintapaikoilta kuiville.

Aprillipäivä on vain kerran vuodessa, 1. huhtikuuta. Onneksi.