Liigan lähestyvien välierien alla yksi puhutuimpia seikkoja on ollut semifinaalien erikoinen aikataulutus.

Runkosarjavoittaja Kärppien ja HIFK:n välisen parin neljäs ja ensimmäinen mahdollinen katkaiseva ja ratkaiseva ottelu pelataan 8. huhtikuuta, kun vastaavasti Tappara-HPK-sarjaa on tahkottu tuossa vaiheessa vasta kahden kamppailun verran.

Pelipäiviä mietittäessä karuimman mahdollisen skenaarion mukaan Kärpät tai HIFK voi yltää finaaliin aikaisintaan jo siis 8. huhtikuuta ja joko Tappara tai HPK viimeistään 17. huhtikuuta. Eroa loppuottelupaikan varmistamisen välillä voi tulla siis reilu viikko.

Asian nosti esille muun muassa urheiluselostaja Teppo Laaksonen.

On lienee helppoa todeta, että Suomen olisi syytä ottaa mallia paljon porua aiheuttavan sarjajärjestelmäväännön lisäksi tässäkin asiassa Ruotsista. Länsinaapurimme pääsarja SHL:ssä välieräottelut pelataan tasaiseen tahtiin, kuten Laaksonen ansiokkaasti muistutti.

Teppo Laaksonen

@LaaksosenTeppo
#Liiga En tiedä saako tätä ääneen sanoa mutta MITÄ jos Kärpät voittaa sarjansa 4-0? Olisivat välierien osalta valmiita finaaleihin jo ennen kuin toisessa välieräsarjassa on pelattu edes kolmatta ottelua. 11 päivän odotus ennen finaalien alkua vs Tappara/HPK minimissään vain kaksi

– Ruotsissa kaikki välierät ovat eri päivinä, ensi lauantaina alkaa ja siitä eteenpäin joka päivä pelataan jompaa kumpaa välieräsarjaa, muun muassa SHL:ää selostava Laaksonen twiittasi oheisessa ketjussa.

Toki Liiga on ongelmallisessa raossa aikataulujen kanssa. Helsingissä kun järjestetään muodostelmaluistelun MM-kisat 12.-13. huhtikuuta.

Toiselta jääurheilulajilta mitään pois, mutta MM-tapahtuma tiedetyn liigamenestyjän (HIFK) kotikonnuilla kesken kevään kiivaiden pelien aikaan kuulostaa vähintäänkin kyseenalaiselta.

LUE AIHEESTA MYÖS:

Oho! Muodostelmaluistelun MM-kisat sotkevat Kärppien ja HIFK:n välieräsarjan – alkuun hurja tahti