Naisleijonien MM-turnaus käynnistyi torstai-iltana tappiolla, kun kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuva Yhdysvallat oli vahvempi maalein 6-2.

Suomi sai otteluun loistavan alun, kun vasta 17-vuotias Elisa Holopainen siirsi isäntämaan 1-0-johtoon vain reilun yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Avauserätauolle lähdettiin kuitenkin tilanteesta 1-1.

Toisessa erässä Naisleijonat pääsi toistamiseen johtoasemaan, kun Petra Niemisen tarkka laukaus yllätti Yhdysvaltojen Madeline Rooneyn. 2-1-johtoasema kestikin aina erätaukoon saakka.

Kolmannessa erässä kaukaloon saapui kuitenkin erittäin latautunut vierasjoukkue, sillä Yhdysvallat hurjasteli alle 12 minuuttiin peräti neljä maalia. Sekään ei kuitenkaan riittänyt, sillä yhdysvaltalaisjoukkue onnistui vielä kertaalleen maalinteossa reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Naisleijonat nähdään tositoimissa seuraavan kerran lauantaina. Tuolloin vastaan asettuu Venäjä.