ESPOO. Yhteiskuvia ja paljon leveitä hymyjä. Naisleijonien meno keskiviikkona Espoon Metro Areenalla oli vielä leppoisaa, kun joukkue valmistautui torstaina alkaviin kotikisoihin.

Torstaina meno jäällä muuttuu kuitenkin täysin, kun joukkue aloittaa pelit heti kovimmalla mahdollisella vastuksella. Suomi saa heti avauspelissään vastaansa useita supertähtiä vilisevän USA:n.

Jenkit ovat hallitsevia mestareita. Sen myötä asetelmat peliin ovat selvät: Naisleijonat lähtee haastamaan ja hakemaan heti avauspelissä isoa yllätystä. Joukkueen kärkinimiin kuuluvan Emma Nuutisen mukaan se on enemmän kuin mahdollista.

– Kova peli tulossa. Mutta ihan siisti fiilis päästä aloittamaan heti jenkkejä vastaan. Uskon, että tämä on meille todella hyvä mahdollisuus heti turnauksen alussa, Nuutinen ynnää hymy kasvoillaan Leijonat.comille.

Nuutinen tietää, mistä puhuu. 22-vuotias kiekkotaituri on jo usean vuoden aikana kuulunut joukkueisiin, jotka ovat yrittäneet iskeä kapuloita rattaisiin USA:n ja Kanadan koville joukkueille.

Nyt tarjolla on taas yksi mahdollisuus horjuttaa naiskiekon valtarakenteita. Nuutinen listaa luottavaisena ne aseet, joilla torstaina kotiyleisö pääsee juhlimaan Espoossa.

– Meidän täytyy olla todella hyviä puolustuksellisesti. Samalla meidän pitää jaksaa liikkua hyvin täydet 60 minuuttia. Ei riitä, että roiskitaan kiekkoa vain päätyyn – samalla täytyy uskaltaa pysyä kiekossa ja myllyttää pitkiä hyökkäyksiä, Nuutinen povaa.

Takana upea kausi

Nuutinen on lähtökohtaisesti Suomen hyökkäysosaston kuumimpia nimiä. Nuori kiekkotaituri saapuu arvokisoihin allaan vahva kausi Pohjois-Amerikan ylipistosarjassa. Hyökkääjä oli menneellä kaudella Mercyhurstin yliopistojoukkueen paras maalitykki ja pistehai.

Se antaa itseluottamusta myös arvokisoihin.

– Olen todella tyytyväinen kauteen Pohjois-Amerikassa. Toivottavasti sitä itseluottamusta ja osaamista pystyy nyt tuomaan myös maajoukkueeseen.

Naisleijonien ryhmässä on ollut jo useamman päivän odottavainen tunnelma. Kisat alkavat todenteolla torstaina kello 19.30. Silloin Nuutinen ja kumppanit pääsevät vihdoin MM-jäille kotiyleisön eteen.

– Tässä on päiviä laskettu. Kun on päästy Espooseen, kaikki on jotenkin konkretisoitunut. Eihän tässä enää malttaisi odottaa, Nuutinen virnistää.

Ilari Isotalo, Espoo
Twitter: @IlariIsotalo

Miten Naisleijonien huippunimi on kehittynyt Pohjois-Amerikassa? Lue yliopistosarjojen arjesta myöhemmin Leijonat.comista!