Dallas Starsin riveissä heti tulokaskaudellaan läpimurtonsa NHL:n puolustajaeliittiin tehnyt Miro Heiskanen on Vancouver Canucksin Elias Petterssonin ohella vahvin ehdokas vuoden tulokkaan Calder-palkinnon saajaksi.

Nyt suomalaispuolustajan bandwagoniin liittyy myös joukkueen tähtimaalivahti Ben Bishop, jonka mielestä Heiskanen olisi selvä valinta vuoden tulokkaaksi.

– Hän on ainutlaatuinen pelaaja 19-vuotiaaksi. Minä ottaisin tämän pojan ylivoimaisesti ennen ketään muuta tulokasta tässä liigassa, Bishop ylistää tällä kaudella eniten jääaikaa kaikista tulokkaista (23.09 minuuttia per ottelu) saanutta suomalaista NHL.comin haastattelussa.

Starsin tähtihyökkääjä Tyler Seguin löytää puolestaan Heiskasen pelistä myös parannettavaa.

– Uskon, että hänen pelinsä nousisi uudella tasolle, mikäli hän saisi peliinsä lisää tunnetta. Se on ehkä yksi asia, jota hän tarvitsee lisää, Seguin heittää ilmoille mahdollisen kehityskohteen.

Kilpailu vuoden tulokkaan palkinnosta on ankaraa, sillä 33 (12+21) tehopistettä iskeneen Heiskasen lisäksi ehdolla on kaksi muutakin kovaa nimeä, 69 ottelussa 65 (27+38) taituroinut Vancouver Canucksin sentteri Elias Pettersson sekä sensaatiomaisen loppukauden pelannut St. Louis Bluesin maalivahti Jordan Binnington.

Jo 25-vuotiaan Binningtonin asemaa heikentää tosin se, että mies nousi NHL-ympyröihin vasta myöhemmässä vaiheessa kautta ja on pelannut tällä kaudella vain 30 ottelussa. Heiskasen etuna Petterssoniin nähden on puolestaan se, että toisin kuin Vancouverin ruotsalaissentteri, suomalainen on onnistunut hinaamaan joukkueensa pudotuspeleihin.