NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jääneillä joukkueilla oli viime yönä jännät hetket. Lottopallot pyörivät, ja panoksena oli kärkisijat ensi kesän varaustilaisuudessa.

Onnetar suosi New Jersey Devilsiä, joka nappasi ykkössijan itselleen. Huonosti ei käynyt suinkaan toiseksi tulleelle New York Rangersille tai kolmannelle Chicago Blackhawksille.

Eikä huonosti käynyt Kaapo Kakollekaan. Päinvastoin.

Aloitetaan New Jersey Devilsistä. Joukkue todennäköisesti varaa ykkösenä Jack Hughesin. Kakolla on vielä MM-kisat aikaa vakuuttaa skoutit taidoistaan, mutta hänellä on vuori kiivettävänään. Pohjois-Amerikan asiantuntijat ovat jo aikaa sitten päättäneet, että Hughes on ykkönen ja lauma-ajattelua on vaikeaa muuttaa.

Toisaalta, Devils rikkoi normeja jo muutama kausi sitten. Nolan Patrickia pidettiin pitkään varmana ykkösvarauksena, mutta loppumetreillä Nico Hischier kiilasi seuran papereissa ohi. Valinta oli varsin onnistunut. Tilanne ei ole nyt sama, mutta pelirohkeutta seuralta ainakin löytyy, jos Kakko antaa siihen aihetta.

Vielä parempi tuuri Kakolla kävi New York Rangersin kanssa, kakkosvuoron haltijan tykö hän todennäköisesti nimittäin päätyy. Madison Square Garden on mahtava kotikaukalo kenelle tahansa, mutta sitäkin hienompaa on itse joukkueen tila.

New York Rangers on viime vuosina nuorentunut rajusti. Joukkue kauppasi kokeneemmat tähtensä pois, joten Kakko pääsee kaltaistensa keskelle kehittyvään ympäristöön. Hänelle on heti tarjolla iso ruutu, vastuuta ja luottamusta.

Kummalla numerolla Kakko sitten varataankin, huonosti hänelle ei käy missään tapauksessa.