SaiPan Liiga-joukkueen maalilla tällä kaudella 15 ottelussa torjunut 21-vuotias Niclas Westerholm siirtyi lappeenrantalaisten kauden päätyttyä Pohjois-Amerikkaan, NHL-seura Nashville Predatorsin farmiseura Milwaukee Admiralsin riveihin.

Nyt NHL-sopimuksensa ensimmäistä kautta pelaava varaamaton helsinkiläinen on kuitenkin nostettu pudotuspelinsä aloittavan Nashvillen mukaan Pekka Rinteen ja Juuse Saroksen varamieheksi. Westerholm äimisteleekin nopeaa käännettä SaiPan kotisivuilla.

– Kun SaiPan kausi päättyi tiistaina, lensin sunnuntaina Milwaukeen. Olen palautellut itseäni normaaliin treenirytmiin pudotuspelirytmistä Admiralsin mukana ja ollut valmiina, mikäli pelit kutsuvat, mies kertoo SaiPan kotisivujen haastattelussa.

Isokokoinen maalivahti sai kutsun ”ylös” tämän viikon tiistaina.

– Lensin tiistai-iltana Nashvilleen ja olin tänä aamuna jo treenaamassa ylimääräisten pelaajien kanssa pelipäivän aamujäiden yhteydessä. Kieltämättä hetki meni katsellessa, että voiko hallin katto olla noin korkealla. Illalla jälleen treenataan ja sitten katsotaan pudotuspeliavausta 20 000 keltapaidan kanssa.

Suomalaistulokas kehuu myös Nashvillen lämmintä ilmastoa.

– Onhan tämä todella siistiä. Täällä sitä tutustutaan ison maailman meininkiin. Treenaamisen ohella yritän nauttia mahdollisimman paljon, sillä eihän tämä aivan jokapäiväistä ole, mies hehkuttaa.

Voit lukea Westerholmin haastattelun kokonaisuudessaan SaiPan kotisivuilta.