KalPa kertoi perjantaina tehneensä syyskuun loppuun asti ulottuvat tryout-sopimukset Tuomas Vartiaisen ja Julius Rantaeskolan kanssa. Sopimukset sisältävät seuran option kausista 2019-20 ja 2020-21.

Hyökkääjät ovat kuopiolaisjoukkueen uudelle päävalmentajalle Tommi Miettiselle tuttuja pelaajia tältä kaudelta Mestis-joukkue IPK:sta.

– Rantaeskola ja Vartiainen pelasivat vahvan kevään Miettisen alaisuudessa Iisalmessa ja ovat näin ollen jo valmiiksi tuttuja pelaajia valmennukselle, toteaa KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman tiedotteessa ja jatkaa:

– Haluamme antaa molemmille mahdollisuuden tulla kilpailemaan meille Liiga-paikasta ja tätä kautta saamme myös omaan ryhmään hyvää kilpailua pelipaikoista.

Kaksikko kuului päättyneellä kaudella IPK-hyökkäyksen tehokkaimpiin ja 26-vuotias Rantaeskola voitti iisalmelaisten sisäisen pistepörssin pistein 18+22=40. 22-vuotias Vartiainen puolestaan viimeisteli tehot 19+18=37, joilla irtosi joukkueen sisäisen pistepörssin kakkossija.