Onko tässä NHL:n seuraava suomalaisdebytantti? Nuorten kultaleijona kutsuttiin ylös junioriliigasta

© Kuva: Getty Images

OHL-joukkue Sudbury Wolvesissa pikkumustia torjuneen Ukko-Pekka Luukkosen seurajoukkuekausi jatkuu sittenkin, vaikka tie kyseisessä junorisarjassa tyssäsi aiemmin viikolla. Suomalainen on kutsuttu AHL:ään, ja nyt NHL-unelma on lähempänä kuin koskaan. Farmista kun on lähtökohtaisesti otollisin tie taalajäille.

Päättyvänä talvena toisaiseksi vain OHL:ssä torjuneen alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin nostosta tiedotti Buffalo Sabresin farmiseura Rochester Americans muun muassa Twitter-tilillään. Joukkue pelasi viime yönä, mutta Sabresin juhannuksen 2017 kakkosvaraus Luukkonen ei ollut vielä mukana.

Luukkonen pelaa rapakon takana ensimmäistä kauttaan. Pikkumustat tarttuivat Sudburyssä 92,0 prosentin varmuudella, pudotuspeleissä sama tilasto näytti lukemaa 90,6.

LUE AAMUN POHJOISAMERIKKALAISISTA JUTUISTA MYÖS:

Patrik Laine loistaa NHL:n pudotuspeleissä – kausi päättymässä karmealla tavalla?

Eikä! NHL:n supertähti epäonnistui taas ja turhautui täysin – telomisen kohteena suomalaispelaaja