Uskomaton katastrofi! Naisleijonien hylätyn maalin ympärillä kuohuu: Tuomiot totaalisen vihkoon – näin säännöt sanovat

© Kuva: Getty Images

Sunnuntai-iltana Yhdysvaltojen ja Suomen välillä käyty jääkiekon naisten MM-finaali jää historiankirjoihin ikuiksi ajoksi yhtenä erikoisimmista kamppailuista koskaan. Ensinnäkin tuossa pelissä finaaliparin muodosti ensimmäisen kerran jotkut muut maat kuin mestaruuden lopulta vienyt USA ja Kanada.

Toiseksi Naisleijonat iski kiekon jatkoerässä maaliin, heitti pelikamat ilmaan ja juhli jo maailmanmestaruutta – kunnes Petra Niemisen osuma hylättiin jollain ihmeen tavalla videotarkasteluiden jälkeen.

Jääkiekkomaailmassa ikuisiksi ajoiksi puheenaiheeksi jäävän tilanteen näet Yle Areenan tallenteesta kohdasta 3.07.30 alkaen.

Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sääntöjä lukiessa käy selväksi, että osuman ympärillä annetut tuomiot menivät totaalisen plörinäksi.

Yhdysvaltain maalivahti Alex Rigsby tuli ulos alueeltaan. Käsittämättömän tilanteen jälkeen hän sai jäähyn, eikä suinkaan hänet kolannut Jenni Hiirikoski.

”Hyökkäävän joukkueen kenttäpelaajalle, joka tahattomasti osuu maalivahtiin maalialueen ulkopuolella, kun molemmat yrittävät saada kiekkoa hallintaansa, ei tuomita rangaistusta. Jos tilanteesta tehdään maali, se hyväksytään.”

Maali olisi siis tuon pykälän mukaan pitänyt hyväksyä. Toisaalta:

”Jos maalivahti on maalialueensa ulkopuolella ja hyökkäävä kenttäpelaaja estää maalivahtia palaamasta takaisin maalialueelle tai estää maalivahtia suorittamasta torjuntaansa maalin syntyessä, maalia ei hyväksytä ja hyökkäävälle kenttäpelaajalle tuomitaan pieni rangaistus estämisestä.”


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004