Yle: Näin suuri rahapalkkio Naisleijonien pelaajille annettiin MM-hopeasta – vielä pitkä matka miesten summiin!

© Kuva: Getty Images

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue saavutti sunnuntaina historiallisen MM-hopean Espoossa järjestetyssä kotiturnauksessa.

Yle uutisoi tiistaina, että jokainen Naisleijonien pelaaja sai Suomen jääkiekkoliitolta 5000 euron menestysbonuksen.

Naisten saama bonus ei kuitenkaan vielä ole aivan samassa suhteessa miesten palkkion kanssa, sillä Suomen miesten maajoukkueen pelaajat kuittaavat tänä keväänä mahdollisesta MM-hopeasta 12 000 euron potin mieheen.

Jos Naisleijonat olisivat voittaneet MM-kultaa Espoossa, olisi jokainen pelaaja saanut 7000 euron palkkion. Jos miehet voittavat kultaa toukokuussa pelattavissa Bratislavan MM-kisoissa, saa jokainen pelaaja peräti 27 000 euron bonuksen.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen ei kuitenkaan näe asiaa vertailukelpoisena, sillä miesten ja naisten jääkiekon elinkaari ei ole tällä hetkellä samanlaisessa tilanteessa.

– Miesten MM-kisoissa Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF maksaa merkittävän palkintorahan menestyksen mukaan. Tällöin miesten bonuksissa kyse on siitä, miten IIHF:n maksama palkintoraha jaetaan pelaajien ja liiton kesken. Naisten joukkueen bonukset taas maksetaan puhtaasti liiton budjetista, eli ne ovat liiton muulla tulorahoituksellaan kustantamia, Nurminen sanoi Ylelle.

Suomen Jääkiekkoliitto haluaa nostaa naisten jääkiekon asemaa ja tästä syystä muutosta IIHF:n palkintosysteemiin on toivottu.

– Olemme lähettäneet IIHF:lle kirjallisesti aloitteen, jossa toivomme palkintorahojen tuomista myös naisten MM-kisoihin, Nurminen kertoi.

» MM-kisojen otteluohjelma, Suomen joukkue ja tuoreet uutiset löytyvät erikoisivuiltamme!