Dallas Stars -hyökkääjä Roope Hintz onnistui ensimmäistä kertaa urallaan maalinteossa NHL:n pudotuspeleissä iskien kaksi osumaa, kun Stars kaatoi Nashville Predatorsin 5-1 varhain torstaiaamuna Suomen aikaa pelatussa ottelusarjan neljännessä kamppailussa.

Hintz on pikkuhiljaa vakiinnuttanut paikkansa teksasilaisjoukkueen kokoonpanossa, mutta helpolla se ei ole tullut.

Kauden startattua 22-vuotias hyökkääjä pelasi Stars-paidassa ensimmäiset seitsemän ottelua ennen ensimmäistä komennusta farmijoukkue Texas Starsin riveihin.

Kaiken kaikkiaan AHL-visiittejä tuli kauden mittaan kolme ennen kuin tammikuun lopusta lähtien paikka on ollut pysyvästi kirkkaissa valoissa NHL:n puolella.

Varsinkin runkosarjan loppu sujui Hintziltä loistavasti ja hän summasi 14 ottelussa komeat 11 tehopistettä.

Starsin päävalmentaja Jim Montgomery antaa Hintzin kehittymisestä kauden mittaan vuolaat kiitokset farmijoukkueen luotsille Derek Laxdalille.

– Joka kerta kun Roope lähetettiin alas (AHL:n puolelle), tuli hän parempana pelaajana takaisin. Viimeisen kerran kun hän palasi, oli pelaaminen noussut aivan uudelle tasolle, Montgomery hehkuttaa suomalaista Starsin nettisivulla.

Kehuja satelee myös joukkuetovereilta. Starsin suomalaispuolustaja Esa Lindell sanoo huomanneensa Hintzin itseluottamuksen kehittyneen huimasti.

– Kuten kaikkien muidenkin kohdalla, se ottaa oman aikansa. Hän onnistui hyvin viime kaudella AHL:ssä – kuten itsekin aikoinani ensimmäisenä vuonnani (Pohjois-Amerikassa) – oppien kielen ja sen, mitä joukkue odotti. Uskon sen auttaneen paljon. Nyt kaikki on helpompaa, Lindell toteaa ja jatkaa:

– En usko että olemme nähneet vielä hänen parastaan. Nuo kaksi osumaa kasvattavat itseluottamusta ja nyt vain taivas on rajana.

LUE MYÖS: Suomalaistulokas ilmiliekeissä – iski kaksi maalia NHL:n pudotuspeleissä!

Suomalaislupaus nostettiin NHL:ään – pudotuspelidebyytti edessä?

Mikko Rantanen ilmiliekeissä NHL:ssä – viime hetkillä pelin tasoittanut suomalainen ratkaisi voiton jatkoajalla!